ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ 100ML (ΒΡΩΣΙΜΟ ΛΑΔΙ) ALTAI SPECIALIST EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ
Масло грецкого ореха Специалист 100мл
Τα καρύδια είναι η πλουσιότερη πηγή θρεπτικών συστατικών. Δεν είναι μόνο γνωστό ως πολύτιμο προϊόν διατροφής, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως και στη λαϊκή ιατρική. Ένα εξαιρετικά θρεπτικό φυσικό προϊόν, το καρυδέλαιο, λαμβάνεται από την καρυδόψιχα.
Το καρυδέλαιο της σειράς “Organic” της εταιρείας “Specialist” λαμβάνεται από επιλεγμένες καρυδιές με ψυχρή έκθλιψη. Η απαλή επεξεργασία σας επιτρέπει να διατηρήσετε όλες τις φυσικές βιολογικά δραστικές ουσίες.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα καθιστά το καρυδέλαιο ιδιαίτερα πολύτιμο. Βιταμίνη F (λινελαϊκό, ελαϊκό και λινολενικό οξύ) στο λάδι
- Συμμετέχει στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων (λίπους).
- προωθεί την απομάκρυνση της χοληστερόλης από το σώμα, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης.
- έχει θετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών.
Δεδομένου ότι η βιταμίνη F δεν συντίθεται στο σώμα μας, τροφές πλούσιες σε αυτήν πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή. Άλλωστε, είναι απαραίτητος συμμετέχων στις φυσικές βιοχημικές διεργασίες. Όσον αφορά την περιεκτικότητα σε βιταμίνη F, το καρυδέλαιο είναι ο
αδιαμφισβήτητος ηγέτης μεταξύ άλλων ελαίων.
Το λάδι καρυδιάς περιέχει επίσης:
- βιταμίνες: E, P, A, βιταμίνες του συμπλέγματος Β
- μακρο- και μικροστοιχεία: μαγνήσιο, ασβέστιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρος, κοβάλτιο.
- άλλες βιολογικά δραστικές ουσίες: καροτενοειδή, φωσφολιπίδια, φυτοκτόνα.
Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για το σχηματισμό οστών, το υγιές δέρμα, τα μαλλιά και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη Β1 ενεργοποιεί τη γνωστική δραστηριότητα και την πνευματική δραστηριότητα, έχει θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, την ικανότητα μάθησης και ομαλοποιεί την όρεξη. είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο μυϊκός τόνος.
Η βιταμίνη Ε επηρεάζει την αναπαραγωγική λειτουργία ανδρών και γυναικών, έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες και είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος.
Η βιταμίνη P συμμετέχει στις αντιδράσεις οξειδοαναγωγής, διασφαλίζοντας την κανονική πορεία των διεργασιών βιολογικής οξείδωσης στον οργανισμό. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων.
Η βιταμίνη Β1 ενεργοποιεί τη γνωστική δραστηριότητα και την πνευματική δραστηριότητα, έχει θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, την ικανότητα μάθησης και ομαλοποιεί την όρεξη. είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο μυϊκός τόνος.
Το βήτα-καροτένιο (πρόδρομος της βιταμίνης Α) δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας στην καταστροφή των καρκινογόνων και αποτρέπει την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών.
Το λάδι καρυδιάς συνιστάται να καταναλώνεται τακτικά:
- για μείωση των επιπέδων χοληστερόλης,
- για την ομαλοποίηση της δραστηριότητας του καρδιαγγειακού και του νευρικού συστήματος,
- για την πρόληψη της ανάπτυξης υπέρτασης και αθηροσκλήρωσης και υψηλής αρτηριακής
πίεσης,
- για την ομαλοποίηση του μεταβολισμού των λιπιδίων και των υδατανθράκων στο ανθρώπινο
σώμα,
- για τη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοκρινικού συστήματος σε περίπτωση υποβιταμίνωσης
και ανεπάρκειας ιωδίου,
- για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος του οργανισμού, για γαστρίτιδα και
γαστροδωδεκαδακτυλίτιδα με υψηλή και χαμηλή οξύτητα, καθώς και ως «ήπιο» καθαρτικό,
- για τη διατήρηση της ανοσίας και την προστασία του οργανισμού από τοξίνες και
καρκινογόνες ουσίες υπό δύσκολες συνθήκες εργασίας,
- άτομα που ζουν σε μεγαλουπόλεις ή περιβαλλοντικά δυσμενείς περιοχές,
- για σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, ηπατική νόσο και για την πρόληψη του σακχαρώδη
διαβήτη τύπου 2,
- για τη βελτίωση της όρασης και την πρόληψη των οφθαλμικών ασθενειών,
-για φυματίωση, πέτρες στα νεφρά και ηπατικές παθήσεις,
-άτομα εξασθενημένα μετά από ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση,
- παιδιά, έφηβοι και έγκυες γυναίκες,
- στην αντιμετώπιση θερμικών εγκαυμάτων, κρυοπαγημάτων και μη επουλωτικών πληγών.
Χρήση στην κοσμετολογία.
Το λάδι καρυδιάς θρέφει, μαλακώνει, τονώνει το δέρμα, αποκαθιστά την ελαστικότητα και τη
σφριγηλότητά του, λειαίνει τις ρυτίδες, έχει αντιοξειδωτική και επουλωτική δράση και προλαμβάνει δερματικές παθήσεις. Συνιστάται ιδιαίτερα για την περιποίηση ξηρού,
αφυδατωμένου και γερασμένου δέρματος. Το λάδι έχει ένα ελαφρύ αντηλιακό αποτέλεσμα και βελτιώνει το μαύρισμα, δίνοντας μια χρυσαφένια απόχρωση στο δέρμα και κάνοντας το μαύρισμα ομοιόμορφο.
Χρήση στη μαγειρική.
Το λάδι καρυδιάς προσθέτει μια λεπτή γεύση και ένα λεπτό άρωμα ξηρών καρπών στα πιάτα.
Είναι ένα ιδανικό καρύκευμα για το χυλό πρωινού, παρέχοντας την απαραίτητη παροχή
λιποδιαλυτών βιταμινών για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος όλη την ημέρα.
Επιπλέον, το καρυδέλαιο είναι θρεπτικό και ικανοποιεί την πείνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τρόπος εφαρμογής. Προσθέστε σε έτοιμα πιάτα, σαλάτες λαχανικών και φρούτων.
Χρησιμοποιήστε αντί για κρέμα νύχτας για πρόσωπο και σώμα, προσθέστε στα καλλυντικά προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.
Δεν συνιστάται η θέρμανση πάνω από 50°C.
Λάδι καρυδιάς.
Το λάδι λαμβάνεται από επιλεγμένους πυρήνες καρυδιών με ψυχρή έκθλιψη. Η ήπια επεξεργασία μας επέτρεψε να διατηρήσουμε τις περισσότερες από τις φυσικές βιολογικά δραστικές ουσίες.
Το λάδι περιέχει:
Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την όραση, τον σχηματισμό οστών, το υγιές δέρμα, τα
μαλλιά και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το βήτα-καροτένιο (πρόδρομος της
βιταμίνης Α) δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας στην καταστροφή των καρκινογόνων και αποτρέπει την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών.
Η βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) ενεργοποιεί τη γνωστική δραστηριότητα και την πνευματική δραστηριότητα, έχει θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, την ικανότητα μάθησης και ομαλοποιεί την όρεξη. είναι απαραίτητο για τη
διατήρηση του μυϊκού τόνου.
Η βιταμίνη Ε επηρεάζει την αναπαραγωγική λειτουργία σε άνδρες και γυναίκες, έχει έντονη
αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από την υπεροξείδωση των λιπιδίων, είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος και την πρόληψη δυστροφικών αλλαγών στους σκελετικούς μύες. Η κύρια πηγή φυσικής βιταμίνης Ε είναι τα φυτικά έλαια που καταναλώνονται φρέσκα.
Η βιταμίνη P (βιοφλαβονοειδή), η οποία έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί συμβατικά ως ρουτίνη, εμπλέκεται στις αντιδράσεις οξειδοαναγωγής, διασφαλίζοντας έτσι την κανονική
πορεία των διεργασιών βιολογικής οξείδωσης στον οργανισμό. Ελλείψει βιταμίνης P στα τρόφιμα, αυξάνεται η διαπερατότητα των τριχοειδών, η οποία συνοδεύεται από ξαφνικές αιμορραγίες, πόνο στα άκρα, γενική αδυναμία και κόπωση.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ - Ενήλικες 1 κουταλακι του γλυκού 2 φορές την ημέρα με τα γεύματα
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας